KWPN - donkerbruin - geb.1981 - 1.67m

 

Zuidhorn, zoon van de Engels volbloed Le Val Blanc XX ,een kleinzoon van de bekende Vieux Manoir xx, uit de Holsteiner stam 49 , die al bijna 200 jaar goede hengsten levert. Overgrootmoeder Gitta, maakte evenals Morgenster, de moeder van Sinaeda, deel uit van de eerste groep Holsteiner merries die in de 50er jaren zijn geimporteerd.

 

Zuidhorn heeft vele internationale springpaarden gegeven ,enkele zijn: Damorkus, You Can Do It, Fury, Twillight Girl en Ilian. Ilian behoord tot de beste springpaarden ter wereld, in 2001 won hij 300.000 dollar aan prijzengeld in 1 week te Tampa Florida.
Een internationaal dressuurpaard en een internationaal eventingpaard, onderstrepen zijn brede vererving voor de topsport. Door de dressuurpaarden Day Dream en Fladimir stond Zuidhorn op de 2e plaats in de ranking van de vaderpaarden in 2000 in de Verenigde Staten.


Zuidhorn is in 2001 gestorven, was de verrichtingskampioen in 1984 en heeft zelf Z2-dressuur gelopen en was ZZ springen.

 

Zuidhorn bracht 6 goedgekeurde zonen, naast Lennard, Jumper ZfDP- NRPS, Luciano NES, Edelman in de USA, Eurolines Reinland, Figaro in Australie en Carlos in Portugal.

 

Van Zuidhorn is nog voldoende diepvriessperma beschikbaar.

 

 

Le Val Blanc xx

 Val Le Loir xx

 Vieux Manior xx

 

 Vali xx

 White Beam xx

Hornbeam xx.

 White Frost xx

 Ritta model pref.

 Sinaeda pref.

 Camillus pref.

 Morgenster Holst. model pref.

 Vita model

 Harro pref

 Gitta Holst. model