Carambole x Iroko x Zuidhorn x Lucky Boy XX

Gerardus is een zoon van de geweldig presterende Grand Prix hengst Carambole.

Zijn moeder Ruata Ster Pref.Prest, is een dochter van de springpaardenvererver Pilot-zoon Iroko. Ruata bracht naast Gerardus ook Vignet (v.Heartbreaker) die met Jonny Pals Grand Prix springt en het 1.50m-paard Cuata (v. Tjungske) van Louise Whitaker en het Grand Prix-springpaard Amsterdam (v.Gentleman) van de Fransman Jean Francois Rondoux. Grootmoeder Guata Keur Pref.Prest. sprong 1.30m. en is de moeder van het Isp Uata(v. Heartbreaker).
Overgrootmoeder Sugata Keur Pref. Prest. is een dochter van Lucky Boy xx en staat te boek als moeder van de KWPN hengst Zaire en grootmoeder van de KWPN hengst Universeel. Uit deze moederlijn komt ook het Grand Prix springpaard Unbelievable (v.Manhattan) van Meredith Michaels-Beerbaum.
Citaat rapport: Gerardus is een royaal ontwikkelde hengst die goed in het rechthoeksmodel staat. Hij is een eerlijke, betrouwbare en ongecompliceerde hengst met een zeer goede instelling. Gerardus springt met goede reflexen, veel lichaamsgebruik, een goede bascule en voorbeentechniek en maakt de sprong achter zeer goed af. Als springpaard heeft Gerardus veel tot zeer veel aanleg en geeft de ruiter een goed tot zeer goed gevoel.
De enige hengst van het voorjaarsonderzoek 2015 met een 9 voor rijdbaarheid en instelling met een totaal van 82.5 punten. Gerardus was èèn van de toppers!
Gerardus heeft met goed gevolg zijn veulens getoond, zij tonen veel bloed, o.a. Kampioensveulen Lewitta mv. Lexicon.
Gerardus valt positief op onder het zadel met Gerbert te Koppele. In de hengstencompetitie 2017/2018 sprong hij zich meerdere malen in de kijker in de klasse Z, in de Finale Den Bosch en in de eindstand werd hij knap derde.
2019 - Jumping Schröder 5e in de GP Finale Nationaal 1.40m te Tubbergen.
Verder in 2019 meerdere foutloze parcoursen 1.40m, o.a. Vragender, Geesteren en Saasveld!

Dekgeld: € 1000,- excl., bij gust € 200,- excl.