BUSTIQUE Indoctro X Grannus X Argentinus
KWPN Bruin 2006 1.70m Dekgeld € 1.250,-

Bustique, leverancier van eerste klas springpaarden

Na een verblijf van drie jaar in de Verenigde Staten is de opvallend fokkende Indoctrozoon terug bij stal Hendrix, waardoor hij weer vers beschikbaar is. Als driejarige werd Bustique verkozen tot reservekampioen op de KWPN hengstenkeuring, en vervo kon hij worden ingeschreven met 81 punten. Na meerdere successen in de hengstencompetities en jonge paardenwedstrijden werd Bustique in 2014 tweede in de VHO Trofee en behaalde hij een reeks ínternationale klasseringen met Michel Hendrix op 1.45/1.50m niveau.
In de tussentijd zijn de nakomelingen van Bustique zich uitstekend blijven ontwikkelen en presteert er een heel stel opvallend in de internationale sport. Daarmee bewijst Bustique zích als één van de beste verervers van zijn generatie- getuige onder meer ook zijn derde plaats op de HorseTelex hengstenranking. Beloftevolle nakomelingen als Beairville Z (Maikel van der Vleuten). Bisous van Overis (Isabell Bengtsson). Golia (Charles Luyckx), Florida Balia NL (Beau Schuttelaar), Gaga E (Rodrigo Almeida), Footlose HX (Pieter Keunen). Harvard HX (Conor McMahon) en Internatíonal Popcorn (Loervie Joppen) ontwikkelen zich tot internationale smaakmakers. Mede daardoor genieten de nakomelingeu van Bustique in zowel de sport als de handel een goede reputatie. In 20l3 werd uít zijn eerste jaargang dochter Footlose HX (mv Concorde) uitgeroeprn tot NMK-kampioene.
Bustique is een volle broer van Yann Candele's Grand Prix springpaard Mustique en een halÍbroer van het Grand Prix-springpaard Noor (v.Libero H) van Carry, Huis in 't Veld. Zíjn moeder Jutha staat tevens te boek als grootmoeder van internationale sprinepaarden als Dame Blanche (v.Clinton) en Hypnotic (v.Baloubet du Rouet. waarmee Bustique een sterke Oldenhurgse prestatiestam vertegenwoordigt.

Dekgeld € 1250,- excl.